A szekcionált garázskapuk automatizálása

A szekcionált garázskapuk automatizálása

Dátum: 2022. 08. 29. Szerző: Maxdanor Címkék: /

szekcionált garázskapuk egyre elterjedtebbek – lássuk mit kell tudni róluk a kapuautomatizálás szempontjából!

kapuautomatizálás gyakorlatilag minden garázskapu esetében megoldható valamilyen módon, hiszen nem kell hozzá más, csupán egy, a megfelelő mozdulatot végző mechanika, egy motor, ami meghajtja a rendszert, illetve a távirányító és annak jelét fogni képes vezérlőegység. Akár hagyományos, kétszárnyú kapuról, akár billenőkapuról, akár szekcionált garázskapuról van szó, a felsoroltak képesek azt automatizálni, azaz gombnyomásra nyílhatnak és záródhatnak, ha a tulajdonos úgy kívánja.

szekcionált garázskapu – mint a neve is mutatja – vízszintes szekciókból áll, amelyek egymáshoz képes képesek elhajlani, a kapu automatizálása pedig ezt használja ki. A kapu szekciói függőlegesen, felfelé mozdulnak el a nyitás során, majd a kapu felső része egy sín mentén hátrabillen, és vízszintesen folytatja az útját, maga után húzva az alsóbb szekciókat; a mozgatást egy távirányítható motor végzi.

szekcionált garázskapuk működtetése kézi erővel is lehetséges lenne, ám érthető okokból szinte kizárólag automatikával együtt rendelik meg ezt a típust. Erre persze csak akkor kerül sor, ha új garázs épül, vagy a régebben használt kapu teljesen használhatatlanná vált, és mindenképp cserére van szükség, ez azonban meglehetősen ritka. Éppen ezért a kapuautomatizálás nem csak akkor lehetséges, ha új kaput építenek be; ami azt illeti, épp ellenkezőleg. Az automatikát és a vezérlést akár külön is meg lehet venni, sőt, a beszerelésében is segítséget lehet kérni a megfelelő szolgáltatótól.

Amennyiben szekcionált garázskaput szeretne rendelni, illetve, ha kapuautomatikára és annak beszerelésére lenne szüksége, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Ha felkeltettük az érdeklődését a szekcionált garázskapuk, illetve a kapuautomatizálás iránt, tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!