Alumínium redőny: megbízható társ az árnyékolásban

Alumínium redőny: megbízható társ az árnyékolásban

Dátum: 2023. 03. 30. Szerző: Maxdanor Címkék: / /

Az alumínium redőnyök kifejezetten hosszú élettartammal bírnak, de ezt is lehet még fokozni, mégpedig megfelelő ápolással, ezért most hozunk pár tippet!

Bár az elmúlt időszakban központi szerepet kapnak életünkben a takarékossági törekvések, be kell látnunk, hogy mindenen nem érdemes spórolni. Az árnyékolástechnika ebbe a kategóriába tartozik, és ezt mindjárt három meggyőző érvvel alá tudjuk támasztani:

  1. Hogy milyen megoldást választunk, az a komfortérzetünkön is erősen nyomot hagy, és az otthonnak a kényelem szigetének kell lennie.
  2. Egy jól megválasztott árnyékoló a hőszigetelésben is fontos szerepet játszik, így az összeg, amit a beépítésre fordítunk, hosszú távon megtérül.
  3. Végső soron felmerül a kérdés, hogy akarunk-e a kezdeti költségeken spórolni, ha az bosszantó helyzetek sorát zúdítja a nyakunkba?

A konklúzió, hogy árnyékolóból csak igazán jót érdemes választani, az alumínium redőny pedig határozottan ilyen. Sokoldalú társként veszi fel a harcot az erős fénnyel, a tikkasztó meleggel, a zord hideggel, sőt, még az utca zajával is. Masszív védelmi vonalat képez, hiszen alapanyagánál fogva kifejezetten strapabíró, ellenállóképessége pedig évtizedekben mérhető élettartamot garantál.

A törődést azonban még az alumínium redőny is meghálálja, és bár más alapanyagokkal összehasonlítva igen csekély a figyelmet igényel az ápolása, van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani. Vegyük sorra a legfontosabb tudnivalókat!

A tisztításhoz langyos víz és egy puha szivacs éppen megfelel, ezzel kell áttörölni a tokszerkezetet és a redőnyléceket, így minden szennyeződéstől meg lehet szabadítani az árnyékolót. Az agresszív vegyszerek használata fölösleges, tehát puszta környezetszennyezést jelent, ráadásul lemarják a védőréteget, ami azzal jár, hogy a lamellák könnyebben koszolódnak és sérülnek.

Egyetlen elem van, ami kitüntetett figyelmet érdemel; a vezetősín, amiben megül a piszok vagy akár a falevelek, termések is, ez pedig akadályozza a redőny mozgatását. Ezt alapos tisztítással lehet elkerülni, ezen felül évente egyszer tanácsos WD40-nel is lefújni, ezzel már abszolút biztosra mehetünk.

Ön is megbízható árnyékolót keres, ami garantáltan sokáig szolgálja majd a kényelmét és még az ápolása is ennyire egyszerű? Válassza az alumínium redőnyt, és forduljon hozzánk bizalommal a részletekért!