Szekcionált és billenő garázskapu

Szekcionált garázskapu

A garázskapu az épületek egyik legnagyobb és legmeghatározóbb nyílászárója. Cégünk által forgalmazott termékek között megtalálja a billenő,- a szekcionált garázskaput, valamint a készgarázsokat is.

A kaputábla ennél a kialakításnál több elemből szekcióból áll , ezek az elemek zsanérok segítségével tudnak egymáson elfordulni, ezáltal a kaputábla nem egyben nyílik mint a billenőkapu. A nyitás alkalmával a helyigény sokkal kisebb, mivel tábla nem billen ki a nyitás síkjából, ezáltal szabadon hagyva a kocsibeálló teljes felületét. A sínrendszer a garázs mennyezete alatt lesz függesztve, így a nyitást követően a lapok nem nyúlnak bele a nyílásba, ezáltal a ki és behajtás könnyűvé válik.
Az általunk forgalmazott garázskapuk magas minőségben, hőszigetelt acél panelekből készülnek. A kiváló hő és hangszigetelés érdekében a kapu mind a négy oldalán gumitömítés helyezkedik el. Több féle mintával, sok féle színben és természetesen kapu mozgató motorral rendelhetők. Ezáltal a mindennapi elindulás és haza érkezés is kényelmessé válik, nem kell többé az esőben, hóban kiszállnia autójából és bajlódni a kapu kinyitásával. A garázskapu mozgató motorjaink feltolás elleni védelemmel vannak kialakítva, vagyis külön zárszerkezet nélkül is tökéletesen zárják garázsát.

Billenő garázskapu

A mai garázskapu egyik legegyszerűbb típusa, amely esetében az egész kapu tábla billen a mennyezet alá. Azonban ha a garázs az épület részét képezi, a hő veszteség szempontjából ajánlott hőszigetelt garázskaput felszerelni. Ebben az esetben a nagy felület miatt fontos a hő épületen belüli tartása.