Kerti, karos árnyékolók

Az általunk forgalmazott napellenzők magas minőségű anyagokból készülnek és időjárásálló kivitelűek. Mindemellett UV stabilak, és egyes kivitelek pedig öntisztuló tulajdonsággal bírnak, a rájuk hulló szennyeződés, por, esővíz nem tud megtapadni, megragadni rajtuk. Nem csak a napsütés, hanem a ráhulló csapadék ellen is védelmet nyújtanak. Ezen termékeknek Európa déli szakaszain, több évtizedes, megszokott hagyományai vannak. A napellenzővel történő árnyékolás a családi otthonok, erkélyek, balkonok, teraszok esetében nem csak a terület lefedett részét, hanem a ház belső részét is védi a tűző naptól, ezért otthonunk is hűvösebb marad. Alumínium szerkezetük bármilyen RAL színben rendelhetőek, valamint beépített fűtőtest, illetve világítás is választható ezekhez a rendszerekhez. Az alap kiviteltől, a prémium napellenzőig megtalálhatóak a típusok, melyek motorizálhatóak is.

3 féle tok típus közül választhat:

  • Nyitott napellenzők, ahol a textil nincs tokban, legfőként olyan helyen alkalmazhatóak, ahol valami fajta előtető található a felszerelési hely felett. Ez a típus kitűnő UV és napvédelmet biztosít, igen közkedvelt, mivel rendkívül jó ár/érték aránnyal bír;
  • fél tokozott, ezt a típust olyan helyekre ajánljuk, ahol már jelen vannak az időjárás viszontagságai. Becsukott állapotban a tengelyt, illetve a textilt felülről egy alumínium szerkezettel védjük;
  • tokozott napellenzők, ez az abszolút prémium kategória ezen termékek között. Becsukott állapotban a textil és a szerkezet mechanikája minden irányból védve van az időjárástól, nedvességtől, szennyeződésektől.

Védelmet adó napellenzők a terasz fölött

Karos napellenző

A napellenzők nem csak dekoratív kiegészítői egy ingatlannak. A forró nyarakon, a tűző napsütésben árnyékot adnak az alattuk tartózkodóknak.

A nyarak évről-évre egyre perzselőbbek, nagyon könnyen le lehet égni akár húsz perc leforgása alatt is. Egy védtelen terasz is ki van téve a forróság és a káros UV sugárzás negatív hatásainak. A napsugaraknak kitett teraszt emiatt nem lehet elég jól kihasználni. Ön sem szeretné, ha a tűző nap miatt csak korlátozottan tudná a teraszát használni, ugye? Döntsön a napellenző felszereltetése mellett!

A napellenzőknek kettő, fő típusát lehet megkülönböztetni. Az egyik a karos napellenző vagy más néven nyitott napellenző a másik pedig a fix napellenző. A teraszok, verandák számára mindkettő jó választás, de mindegyik más miatt előnyös kiegészítője az ingatlannak. Nyaraló vagy családi ház, apartman számára a fedett terasz nélkülözhetetlen.

A karos napellenzőkkel ellentétben a vázzal ellátott változatok fix fedést jelentenek, nemcsak nyáron, de egész évben is.

Mi a fix árnyékoló előnye?

A nyitott napellenzőket akkor érdemes választani, ha

  • egyszerű szerkezetet szeretnének, ami ponyvából és vázból áll
  • teljesen méretre és egyedi igényekre tervezett napellenzőt szeretnének használni
  • egész évben szeretnék élvezni a napellenző látványát és védelmét is
  • ki lehet egészíteni üveg fedéssel, ami védi a ponyvát, de leszerelhető ponyvával is ellátható, ami  szezonálisan rögzíthető a vázra

Mi a nyitott árnyékoló előnye?

  • ha nincsen szükség rá, betekerhető, védett helyen az eresz alatt egész évben sértetlen marad
  • nagyszerű ár-érték arány, a legtöbb helyen emiatt is választják ezt a típust
  • az időjáráshoz és a teraszon töltött időhöz tudja nyitni vagy zárni a napellenzőt

Annyi biztos, hogy a teraszt nem ajánlott védtelenül hagyni. Ha nem szeretne felforrósodott kerti bútorokat, perzselő burkolatot, kókadozó balkon növényeket és a napon üresen árválkodó teraszt, akkor gondoskodjon minél előbb a fedésről! A kültéri árnyékolóink referenciáit tekintse meg a honlapunkon!