Billenő vagy szekcionált garázskapu kerüljön a garázsra?

Billenő vagy szekcionált garázskapu kerüljön a garázsra?

Dátum: 2023. 10. 30. Szerző: Maxdanor Címkék: / / /

A szekcionált garázskaput egyre többen szereltetik fel a garázsukra az autóval rendelkező tulajdonosok közül. A hagyományos típusokkal összehasonlítva is megállja a helyét?

Milyen nyílászáró kerüljön a garázsra?

A garázsajtók nem egy, hanem több típusban is készülnek, vannak közöttük jól ismert és újabb fajta nyílászárók is. A régi motorosok közé sorolhatóak például a billenő garázskapuk. Ezek az ajtók vagy kapuk az egyszerűségükkel hódítanak. A működésük lényege, hogy az egybefüggő, teljes ajtólapból álló bejáratot kiegyensúlyozó rugóval felszerelt karok mozgatják. A nyitással az ajtólap kibillen a síkjából, kileng előre és lassan a garázs plafonja alá mozdul át.

A billenő garázskapu megbízható, olcsó és egyszerűen működtethető, masszív ajtó, ez adja a népszerűségét. Ellátható ajtóval, bizonyos mértékig szigetelhető és számos színben gyártják. Megfelelő nyílászáró ott, ahol van elég hely a mozgatásához, mert a billenéshez térre van szüksége. Ebben áll a hátránya is, ugyanis fokozott figyelmet igényel a balesetveszély miatt. Mégis sokan választják, bár előnyösebb olyan helyeken, ahol pici gyerek vagy állat nincs a háznál.

Billenés helyett feltekerés

Aki nem szeretné vállalni az állandó figyelemmel járó rizikót, annak a szekcionált garázskapu lesz a befutó. A lamellákból álló kaput a motor nem kibillenti, hanem feltekeri, a mozgatáshoz helyet spórolva ezzel. A kapu felülete szekciókból áll, amit csuklópántok csatolnak egymáshoz, emiatt egyenletesen gördül fel a kapu a mennyezetre. Mivel az ajtó belső oldalára kerül, boltíves garázsajtó formával is kompatibilis. Stílusos, biztonságos, nincs hatással a gyalogos forgalomra és helytakarékos konstrukciót jelent mindenhol. Egy gombnyomás és máris szabad az út ki vagy befelé.

A garázsára ugyanolyan figyelmet érdemes fordítani, mint a házára, ezért az ide tervezett ajtót, kaput is körültekintően válassza ki! Nálunk rátalálhat az ideális garázskapura, mert a termékeink kínálata magáért beszél, igényes, márkás, korszerű modellekből áll.