Amit a szekcionált garázskapukról tudni érdemes

Amit a szekcionált garázskapukról tudni érdemes

Dátum: 2024. 02. 14. Szerző: Maxdanor Címkék: / / /

A szekcionált garázskapuk napjainkban a legnépszerűbbek közé tartoznak: helytakarékosak, biztonságosak, jól hőszigetelnek. Nézzük, mit érdemes még tudni róluk!

Ha garázskapura van szükség, nem is olyan könnyű eldönteni, hogy melyik típus lenne a legmegfelelőbb. Az alábbiakban azt mutatjuk be részletesebben, hogy milyen előnyeik vannak a szekcionált garázskapuknak és miért érdemes őket választani.

A népszerűség egyik titka: a helytakarékosság

szekcionált garázskapukA szekcionált garázskaput a legtöbben azért szeretik, mert rendkívül helytakarékos. A kapu egy függőleges síkban mozog, vagyis nem kell helyet hagyni se előtte, se mögötte a nyitáshoz. Ez a garázsban való pakolás során is nagy előny, de rövidebb bejárók esetén sokat számít az is, hogy közvetlenül a kapu elé lehet állni. Nem ritka, hogy ennyin múlik, hogy az autó hátulja kilóg-e az útra, zavarva a forgalmat, vagy teljesen befér a kertkapun belülre és nem tartja fel a többi közlekedőt.

A szekcionált garázskapu mindenképp jó megoldás, ha szűk a hely, akár a garázs előtt, akár bent, illetve tárolásra is használná valaki a helyiséget.

Alapvető elvárások, melyeknek a szekcionált garázskapu tökéletesen megfelel: biztonság és hőszigetelés

Természetes, hogy mindenki olyan garázskaput keres, ami megfelelően védi a járművét. A szekcionált garázskapu esetében nem kell tartani attól, hogy feltörik, és ellopják az autót, ugyanis ezek a kapuk megbízható védelmet nyújtanak.  Ellenállnak az időjárás viszontagságainak, az élettartamuk pedig hosszú.

Napjainkban egyre többen várják el a garázskaputól azt is, hogy jól hőszigeteljen. Egyrészt sokan használják tárolásra is a garázst, például itt teleltetik a növényeiket, itt helyezik el az átmenetileg szükségtelenné vált elektromos berendezéseket, bútorokat, ezért fontos, hogy a helyiség ne tudjon túlságosan kihűlni.

A jól hőszigetelő garázskapu nem csak praktikus, hanem bizonyos esetekben a spórolásban is segít. Ha a garázs fűtött vagy nyáron klímával hűtött, nyilvánvalóan nem mindegy, hogy a hatalmas felületű kapu mennyire képes megőrizni a belső hőmérsékletet. A hőszigetelés kapcsán viszont érdemes arra is gondolni, hogy a garázs nem teljesen különálló a lakórésztől, van közös faluk, az a ház hőszigetelését is jelentősen befolyásolja.

A szekcionált garázskapu azonban hőszigetelésben is jeleskedik.

Kényelmi szempontok

szekcionált garázskapukA szekcionált, elektromos garázskapuk a modern kényelmi szempontoknak is megfelelnek. Motoros kialakításúak, így távolról irányíthatók, akár az autóból való kiszállás nélkül is vezérelhetőek. Itt érdemes megemlíteni azt is, hogy ennek a típusnak  alacsony a karbantartási igénye, ritkán hibásodik meg, leginkább a tisztítással kell foglalkozni.

A típus nagyobb magasságú járművekhez használt garázsokhoz is alkalmazható.

A kapuk megjelenését tekintve sem kell kompromisszumot kötni, hiszen ma már hatalmas választékban, számtalan színben és stílusban elérhetőek, többféle alapanyagból. Könnyen illeszthetők az épület homlokzatához, nem nehéz megtalálni azt a kaput, ami jól illik majd a környezetébe.

Természetesen nem szabad elkapkodni a döntést, érdemes tájékozódni, árajánlatokat kérni és minden szempontot figyelembe véve kiválasztani a kaput. Cégünk teljes körű szolgáltatással és kapu automatizálással is áll ügyfelei rendelkezésére, így bátran fordulhat hozzánk Ön is, ha további kérdései lennének a szekcionált garázskapukról.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, szívesen segítünk mindenben! Munkatársainkra számíthat, akár bővebb tájékoztatást szeretne kérni, akár pontos árajánlatunkra kíváncsi.