Alumínium és műanyag redőnyök: melyik a jobb?

Alumínium és műanyag redőnyök: melyik a jobb?

Dátum: 2022. 10. 24. Szerző: Maxdanor

Az alumínium redőnyök számos előnnyel rendelkeznek, ám a műanyag redőnyök szintén, így a választás nem egyszerű – az alábbiakkal ezt könnyítjük meg.

Mind a műanyag, mind az alumínium redőny népszerű a megrendelők körében, tehát mondhatjuk, hogy mindkettő jó választás, ám ahhoz, hogy tiszta legyen a kép, érdemes megismerkedni az előnyökkel és hátrányokkal; kezdjünk az alumínium redőnnyel!

Az alumínium redőny tartós és képes ellenállni a szélsőséges időjárásnak is, ami alatt nem csak az erős szelet és a csapadékot kell érteni, de az erős UV-sugárzást is. Az alumínium lamellák ugyanis sem a napsugárzás okozta felmelegedés miatt, sem pedig az erős UV-sugárzás hatására nem deformálódnak, illetve a leghidegebb téli napokon nem válnak rideggé és törékennyé – a műanyag redőny esetében ez már korántsem biztos. Lényeges, hogy egy alumínium redőny akár szigetelt is lehet, azaz az ablak előtt egy plusz réteget képez, ami bent tartja a meleget a helyiségben.

Az alumínium redőnyök színe az évek múlásával nem fakul, a műanyag redőnyök viszont sajnos igen, bár csak hosszú idő elteltével. További előny, hogy egy szakszerűen felszerelt alumínium redőny esetében csak ritkán fordul elő akadás, és, ha mégis, akkor az valamelyik alkatrésze meghibásodása miatt történhet, ami viszont egyszerűen javítható.

Nem szabad elhallgatni a hátrányokat sem: az alumínium redőny valamivel magasabb beszerzési áron kerül forgalomba, mint műanyag társa, ám azt fontos ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy az alumínium redőny legalább kétszer-háromszor hosszabb élettartammal rendelkezik, ráadásul sokkal ritkábban szorul javításra, vagyis az összkiadást ez a költség sem növeli.

Ami a műanyag redőnyöket illeti, a legfontosabb előnyük az alumíniumból készült típussal szemben, hogy alacsonyabb az áruk, ezért még egy kisebb költségvetésű felújítás során is lehet számolni a redőnycserével. Ezt leszámítva azonban az alumínium redőny minden tekintetben jobb választás!

Ha továbbra sem tud dönteni az alumínium és a műanyag redőnyök között, ha kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha rendelést szeretne leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!