Biztonságos választás a szekcionált garázskapu?

Biztonságos választás a szekcionált garázskapu?

Dátum: 2023. 08. 18. Szerző: Maxdanor Címkék: / /

A szekcionált garázskapu kétségtelenül a ma elérhető kapu típusok közül a legsokoldalúbb. Vajon ugyanilyen biztonságos is?

A garázs nyílászárójának a kiválasztását ésszerű kérdések mentén szokás eldönteni. A legfontosabb természetesen minden vásárlónál a biztonság szempontja. A garázs elsősorban az autó tárolásának a helye, de az olyan, nagyobb értékű járművek is helyet kaphatnak benne, mint a motor, robogó, elektromos bicikli vagy elektromos roller. A legtöbb garázsban jut hely a kerti vagy barkácsszerszámoknak is, ritkán használt tárgyaknak, például sífelszerelésnek. Kijelenthetjük, hogy a garázsajtó vagyonvédelmi funkciót lát el, mert értékes tárgyak lapulnak mögötte.

Mitől olyan biztonságos ez a garázskapu?

A  szekcionált garázskapuk megtervezésekor gyakorlatilag mindenre gondoltak a szakemberek. Ellátták a nyílászárót olyan funkciókkal és szerkezettel, ami támogatja a kapu biztonságos használatát. Egy új és korszerű garázsajtó tehát motoros mozgatású, amit a tulajdonos tud működtetni. Áramkimaradás esetén működik a feltolás elleni védelem és nem engedi felnyitni a kaput.

A modern műszaki megoldások, például szenzorok elhelyezése és a függőlegesen mozduló lamellás kapu is a vagyonvédelmet erősíti. Nem fordulhat elő, hogy a garázsajtó valamire rácsukódik, a súlya alatt megnyomódik a karosszéria stb. A beállás és a kiállás egy gombnyomással, gördülékenyen és sérülés kockázata nélkül lebonyolítható minden egyes alkalommal.

A billenő kapuval ellentétben több rétegből áll a szekcionált változat, mert jutott hely a hőszigetelő rétegnek is.

A garázskapu csak az egyik védelmi vonalat jelenti a külvilág és a jármű között. A garázshoz vezető utat a kerítés és a kapu zárja le. A kapu automatizálása megfontolandó, mert kényelmesebb, gyorsabb közlekedést támogat és a járművet is óvja.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését valamelyik termékünk, keresse munkatársunkat bizalommal az elérhetőségeink egyikén! Vegye igénybe a termékeinkhez kapcsolódó, vásárlóbarát szolgáltatásainkat is!